Гласувах за София, в която всеки един гражданин може и трябва да бъде чут. Това каза кандидатът за кмет на столицата Ваня Григорова, след като упражни правото си на глас.

Тя пристигна в софийско училище, за да даде своя вот, още в 7,45 часа. Кандидатурата ѝ е издигната от лява коалиция.

Вижте снимки >>

"Надявам се, че споровете вчера не са засенчили идете и посланията на кандидатите. Призовавам всеки от нас да не се приема за ням свидетел на това, което се случва в неговия живот. Ние не сме статисти, а участници в политиката. Сега трябва да покажем какво искаме и какво не искаме да се случва в София", каза Григорова и допълните, че е гласувала за София, която трябва да бъде един по-светъл и по-свободен град.

"Освободен от властта на парите, град, в който всеки се чувства у дома си, град без елитни и неелитни училища, град без частни улици и без заградени обществени такива" каза още Грипорова и призова "хората днес да излязат и да покажат, че хората са по важни и от машините."

Снимка: БТА

"Аз очаквам да победя, а не да отида на балотаж, тъй като в крайна сметка след 33 години власт на парите е време хората да се усетят", каза още Ваня Григорова.