Поддръжници на Ахмед Доган, полицейски патрулни автомобили и жандармерия се събраха късно снощи пред жилището на почетния председател на ДПС в столичния квартал Бояна. 

Пред имота е председателят на ДПС Джевдет Чакъров, който заедно с депутатите от ДПС (без Пеевски и група) Джейхан Ибрямов и Рамадан Аталай, както и евродепутатът Илхан Кючюк разговаряха с представителите на органите на реда. На място дойдоха и представители на младежката организация на ДПС.

Органите на реда влязоха в жилището, по-късно обявиха, че не са открили следи от кражби или други нарушения. Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров набра служебния премиер Димитър Главчев по телефона и помоли за осигуряване на полицейска охрана в целия периметър, съобши "Булфото".

Полиция влезе в имота и установи, че кражби няма

Снимка: BulFoto

Пред медиите Джейхан Ибрямов заяви, че изчакват да видят ще какви бъдат действията на органите на реда.

"Ние ще стоим докато не се изчисти проблемът", подчерта Рамадан Аталай.

На място членовете и симпатизантите на ДПС скандираха абревиатурата на Движението. Паралелно привърженици на почетния председател на ДПС и членове на партията се събраха в "Росенец" край Бургас.

По-рано вчера на Фейсбук страницата на "ДПС Доган Пресцентър", бе излъчено обръщение - протест от поддръжниците му по повод сигнал на служители, че в сградата са влезли хора, които са ги заставили да я напуснат.

:Поддръжници на Ахмед Доган и полиция пред имота

Снимка: BulFoto

Както стана известно, с писмо до медиите, Данаил Папазов от "Хермес Солар" и "Делта Епсилон" съобщи, че недвижимите имоти в парк "Росенец", област Бургас и квартал "Бояна" в София са собственост на фирмите.

Общ изглед към т.нар. сараи на Доган

Снимка: BulFoto

"Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне" - се посочва още в писмото, цитирано от "Булфото".

Поддръжници на Ахмед Доган пазят жилището му в столичния квартал Бояна, Хасан Азис и Рамадан Аталай вдясно

Снимка: BulFoto

Екзотична птица от сараите на Ахмед Доган стана свидетел на събитията

Снимка: BulFoto

МВР съобщи, че се е отзовало на два сигнала от адреси в столичния квартал Бояна и от парк Росенец. Сигналите са подадени от активисти на ДПС на телефон 112 за това, че сигурността на почетния председател на ДПС е застрашена.

Изпратени са патрули на място с цел да се гарантира обществения ред и да бъдат предотвратени противоправни действия, отбелязват от вътрешното министерство.

На място е извършена проверка, която е установила, че става въпрос за гражданско-правен спор, към който МВР няма отношение. Материалите от проверката ще бъдат предадени на прокуратурата, уточниха от министерството.

Вижте снимки от мястото на събитията в Бояна >>