Премиерът Кирил Петков се появи неочаквано в парламента тази вечер. На въпрос от журналисти каква е причината за неговото посещение, той обясни следното:

"Днес министърът на финансите и вицепремиерът по еврофондовете ни информира в детайли за промените, които са свързани с Плана за възстановяване и развитие. Имахме много изчерпателно обяснение. Аз съм много доволен от това, което чух".

Предварително обсъждане на новите проекти в плана за възстановяване обсъдиха на среща в парламента премиерът Кирил Петков, финансовият министър Асен Василев и депутати от управляващата коалиция. Утре има насрочено и обществено обсъждане, отбеляза Асен Василев. Той ги е информирал в детайли за промените, свързани с плана.

Според него критиките не ги притесняват. 

"Напоследък има доста остри критики, това означава, че се движим в правилната посока. Както виждате, до този момент опозицията нищо друго не прави освен неконструктивна критика. Това не ни притеснява, радвам се, че този бюджет е много издържан, няма хора под линията на бедност, фокусиран е в инвестиции, дефицитът е в много добри позиции. Искам да поздравя колегата ми, защото за мен това е може би един от най-добрият бюджети, които аз лично съм виждал", заяви премиерът.

"Има изпратени конкретни проекти на база забележките, нищо няма да бъде финализирано, докато не минем през обществено обсъждане. Утре ще има двучасово обсъждане и ще се прожектира онлайн. Обсъдихме проекти, различни от тези в плана", поясни Асен Василев.