Това каза на брифинг след последното правителствено заседание в Министерския съвет министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, цитирана от „Фокус“.

Имаме магистрали за лятно ползване, а в последно време и за изключително право да се движим в лявата лента, обяви по-рано на брифинг депутатът от БСП Манол Генов. Левицата обвини кабинета за дупките по пътищата, отворили се заради студа и за обществената поръчка за АМ Хемус.

„Двете правителства на ГЕРБ достроиха започнатите три магистрали, ремонтирахме пътища, спасихме забатачените от кабинета „Орешарски“ забавени пътища и магистрали, каза Павлова.

Тя припомни, че са осигурени стотици милиони левове, включително, за да се поправят щетите от тяхното управление. АПИ приключила със запълването на отворените дупки по АМ „Тракия“. Нямало дупки по новоремонтираните участъци.

Беше повдигнат и изборът на изпълнител за АМ „Хемус“. Избираме с ясни методики, които дават ясното финансово изчисление на разходите, заяви Павлова.

По думите й всичко друго е в сферата на популизма и опитите да се омаскарява правителството. Според нея очевидно БСП ще залага само на опитите за омаскаряване по време на предизборната кампания.