На брифинг Бареков заяви, че не е разпитван от прокуратурата, но НАП си върши проверката. "Ще бъде благодарен на професионалистите от НАП да изкарат тази проверка, за да бъдат всички спокойни, каза той в отговор на въпрос как ще коментира публикации, в които името му е замесено с имена от ДПС и Цветан Василев, предаде „Фокус”.

Той заяви, че отношението му към Пеевски и Василев е неутрално, но можело да стане и брутално.

"Да седнат двамата да се разберат кой ми е баща, кой ми е сестра. Това, което се случва между тях, е обидно за държавата. До такова ниво да се стигне, означава, че нивото е много ниско в тази държава", отсече Бареков.

Относно прокурорската проверка срещу него, шефа на КТБ Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски, той каза:

"Чист като сълза няма никой, но че съм чистичък доста, няма никакво съмнение в това."


Сигналът срещу тримата беше подаден от "Протестна мрежа".

  На въпрос, че вчера е имало хипотези, че обиските във фирмите на Цветан Василев са свързани и с купуване на гласове в полза на ББЦ, Бареков заяви:

„Прокуратурата каза, че ТВ7 не е разбита. Ако някой е купувал гласове, благодарим за тази мечешка услуга. Нямам такава информация, не знам как се е родила тази хипотеза, дано само да не е медийна”.

Бареков каза още, че октомври месец може да е министър-председател.

По-рано пред Дарик той заяви, че планът "Бареков" предвижда спиране на икономическите чудовища като ГЕРБ и ДПС, родени през прехода.

"Ще срежа пъпната им връв като им спра парите и ги дам за бедните", зарече се политикът. Той е категоричен, че тогава тези две партии ще се разпаднат.

"В момента съм един от най-силните българи", каза той. „Аз имам 11% - това е повече от това да имаш банка, самолет или телевизия. Първо, аз съм най-младият консерватор в Европа, приет съм на най-високо ниво от европейските партньорски служби, партии. Толкова съм силен в момента, че дори не обръщам внимание на тези разправии между политици и бизнесмени", допълни той.

Бареков обясни, че предсрочните избори са начинът да бъдат спрени безумията в парламента, медиите и бизнеса.

Той се обяви за оставка на правителството средата на август, а за служебен премиер заяви, че няма кандидати.

Водачът на „България без цензура” (ББЦ) Николай Бареков обяви, че започва преговори с различни политически сили за нова предизборна коалиция, след като е получил мандат за това от партията си.

Анкета: Кога ще са предсрочните избори според вас?