Тръмп вижда света като бизнес, а отношенията - като правене на сделки. Тъй като един от основните бизнеси на Тръмп е с недвижими имоти, той вижда света като правене на сделки в Ню Йорк - "или прецакаваш другите, или ти си прецакан". Така коментира заявката на Тръмп САЩ да напуснат Световната търговска организация икономистът Георги Найденов пред телевизия "Блумбърг".

"Той общо взето действа от тази максима. Но предвид, че изтече в медиите информация, че лично по негово настояване се изготвя чисто нов проектозакон, който да му позволи да сключва търговски договори без санкцията на Конгреса, това ще му позволи да нарушава правилата на СТО. А това ще доведе до напускане на САЩ", каза Найденов.

Икономистът посочи, че Тръмп за три месеца направи неща, които са немислими да бъдат направени от който и да е друг предишен американски президент.

" За три месеца напусна ядреното споразумение с Иран, въведе митата за алуминия и стоманата, започна търговска война с Китай и успя да си уреди среща с севернокорейския диктатор. Това никой американски президент не може да си позволи да го направи за три месеца. Но както си мислехме, че това е само блъф с цел извиване на ръце за по-добри и изгодни условия, стигнахме до там, че реално от миналата седмица сме в ефективна търговска война", завърши Георги Найденов.