Прокуратурата съобщи, че срещу Бисеров е образувано досъдебно производство за данъчни престъпления, пране на пари и документно престъпление заради банкови преводи по сметки в други страни, включително на Сейшелските острови. 

Преди това да стане известно зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред журналисти, че в случая се говори за "сериозни финансови преводи, правени от една към друга държава".

По този повод Местан заяви: 

становявам с огромна изненада, че има хора в държавата, които май разполагат с данни от класифицирани материали. Бих искал да попитам кога и по какъв ред са се добрали до тях, питам и главният прокурор. Ако е официална информация от прокуратурата и Цветанов се е позовал на нея, се извинявам, но ако твърденията му предшестват съобщението, онова, което казвам, остава актуално". 

В отговор Цветанов обясни пред журналисти, че човек, който дълго време е работил в службите и участва в политиката, може спокойно да направи извод, че подобни решения "винаги са свързани с определени парични преводи, които могат да бъдат направени от една държава в друга".  

На въпрос дали не е получил тези данни от съпругата си, която работи в ДАНС, бившият министър отговори:

"За да няма подобни спекулации, съпругата ми в момента е в неплатен отпуск".

Местан коментира, че хипотезите на анализатори и псевдоанализатори, че "някой е бил изритан от постове", вече ще се окажат жалки и смешни. По думите му няма никакво съмнение, че Бисеров е взел собствено решение да напусне – "дали поради неизбежност или поради друга причина". 

Местан подчерта, че не разполага с друга информация за разследването срещу Бисеров, освен официално огласената. Не знаел той да е напуснал страната и не вярва да го е направил. За последно се видели в понеделник, когато той отново му казал, че на този етап няма да обясни мотивите си за оставката.

Според Местан, случилото се няма да се отрази на партията, защото засяга "една персона". 

Цветан Цветанов обаче смята, че ДПС са тези, които трябва да кажат каква е истината в случая. 

Не мога да кажа дали има теч на информация от ДАНС, преди да направим съответните проверки за това, коментира пред журналисти в парламента председателят на агенцията Владимир Писанчев.

Той уточни, че проверката по сигнала за Христо Бисеров е от скоро. След като получили информация за финансови преводи със съмнителен произход, направили проверка дали е достоверна и мигновено уведомили прокуратурата.