Това каза вицепремиерът и лидер на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева в „Панорама“ по БНТ, цитирана от ДБГ.

По думите й това ще даде яснота кой подкрепя и кой не тези приоритети, категорична бе тя.

"За да може РБ да изпълни програмата си е необходима подкрепата от всички, заставащи зад мнозинството. Същото важи и за ГЕРБ. Не бива да бъде подценявана и подкрепата, която РБ дава", каза Кунева.

Четиримата министри на РБ влагаме много усилия за реформиране на секторите, за които сме отговорни, както и колегите от Парламентарната група, добави тя.

По думите й днешният разговор в Министерски съвет е бил конструктивен, между зрели хора.

Тя обаче е категорична: "Не бива да се заиграва с национални приоритети като българското образование и темите, по които има съгласие, да се използват в предизборната кампания".

Няма особени индикации за вододел в управлението, но Реформаторският блок в момента е в сложна ситуация, защото всички партии са заедно в президентската надпревара, както и в предишните избори, каза още  Кунева, цитирана от БНТ.

"В Народното събрание от година, обаче, част от нашите колеги са в опозиция и продължават да са част от РБ. Февруари месец предложихме тези, които са част от подкрепящите правителство, да го заявим в споразумение. За да е ясно когато някой говори като опозиционер, че той не е част от политиката на Реформаторския блок", коментира още Кунева.

По думите ѝ сега в предизборна ситуация всяко изказване добива допълнителна интензивност.

По-рано през деня друга от формациите в РБ – ДСБ, призова Борисов да подаде оставка, а не „да хвърля държавата в хаос по време на кампания”.

АНКЕТА: Стабилна ли е коалицията, според вас?

АНКЕТА: Очаквате ли развод между ГЕРБ и РБ?