Това, което съм постигнал в своята кариера, е изцяло и единствено благодарение на моите лични усилия, заявява Ивайло Кожухаров от ПП "Има такъв народ" в съобщение, получено в БТА.

Кожухаров беше предложен за министър на туризма в проектокабинета на "Има такъв народ".

Според Кожухаров, Татяна Дончева се опитва да оправдае своето присъствие в политиката. Той посочва, че в предаването "Неделя 150" по БНР Дончева си е позволила за пореден път да внуши на слушателите редица неистини, касаещи както ПП "Има такъв народ", така и по адрес на нейния лидер, но и по адрес на Кожухаров.

"Заявеното от г-жа Дончева, че Маджо стои зад мен и затова съм бил предложен за министър на туризма, е пореден жалък опит за дискредитация", посочва той.

По думите на Кожухаров това е стандартен прийом на политическите хамелеони, които използват лъжата за своето политическо оцеляване.

Пред БНР Дончева каза, че Маджо не стои зад Трифонов, той просто му е дал един министър - на туризма, без да споменава име.

"Посоченият от Вас бизнесмен не го познавам към 29 август, 14.00 ч., не съм се срещал с него, не съм разговарял с него", посочва на свой ред Кожухаров.

По-ранно изказване на Дончева, че Маджо стои зад ИТН отбеляза в интервюто си по БНТ и лидерът на партията Слави Трифонов, като отхвърли всякакви твърдения, че някой стои зад неговия политически проект.

По БНР в неделя Дончева обаче потвърди позицията си за кръгове, които стоят зад "Има такъв народ".

"Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят отзад. Зад Орлин Алексиев е ясно кой стои. Той беше дългогодишен не просто общински съветник, а шеф на финансово-бюджетната комисия и "касичката" на ГЕРБ. Разбира се, дали точно Доган, дали Доган и Пеевски, срещу какво, кога - това са съвсем различни неща", коментира Татяна Дончева в предаването "Неделя 150".

По адрес на Трифонов Дончева смята, че "имаме напълно неадекватен за политиката човек. Адекватен за интригите."

Слави Трифонов нямаше намерение да прави правителство в нито един момент - нито в предишния парламент, нито в сегашния, категорична е Дончева.

Суверенът ни насади на тези пачи яйца, каза тя.