Американският посланик Херо Мустафа откри в Бургас пилотна за страната Американска бизнес академия за дами. Събитието се състоя в Медицинския факултет на Университета "Проф. д-р Асен Златаров".

Бизнес академията е част от новата глобална програма AWE (Академия за жени предприемачи), създадена от Бюрото за образование и култура към Държавния департамент на САЩ.

Програмата има за цел да подкрепя жени, които искат да развиват собствен бизнес, независимо от това - къде живеят по света.

Инициатор за създаването на Академията е съветникът на президента на САЩ и негова дъщеря Иванка Тръмп. В България програмата се осъществява със съдействието на Посолството наr САЩ и Университета "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас.

Снимка: БТА

"Имам голяма надежда, че този проект ще промени живота на жените, които участват в него", каза дипломатката.

Дамите ще преминат лекции и практически занимания, ще разработят свои бизнес идеи, а трите най-добри ще бъдат подпомогнати с 10 000 долара, информира Мустафа.

Ръководителят на Академията проф. Сотир Сотиров каза, че са селектирани 30 дами за присъствено и още толкова за онлайн обучение.

Снимка: БТА