"Политици и олигарси да плащат на провокатори, за да употребят гражданската енергия, не е ново. Новото е, че този, който следваше да е обединител на нацията - Радев, подкрепи бегълците от правосъдието. Ние продължаваме в името на бъдещето на Родината"

Димитър Стоянов настоява Иван Гешев да посочи в какво точно се състои подкрепата на президента Радев за бегълците от правосъдието и пита: "Къде в Конституцията на Република България е записано, че президентът трябва да е обединител на нацията?" и добавя: "Надявам се, че правите разлика между обединител и олицетворяващ единството на нацията (последното е записано в чл.92 (1) от КРБ). Освен това в КД25/1995 г., уважаемият Конституционен съд е дал тълкователно определение какво означава "олицетворяване на единството на нацията"

Според Стоянов главният прокурор е позволил на Васил Божков да избяга от "т.нар. правосъдие" и иска да бъдат посочени сметките с финансови средства за "т. нар. платени протести".

Главният секретар на президента обвинява Гешев, че се занимава с интриги, вместо да разкрие "истината за корупционните схеми на Божков с изпълнителната власт и липсващите над 700 млн. в бюджета, както и причините за честите посещения на един ПР" и накрая пита кога ще бъдат публикувани "чатовете на премиера, министри и депутати с Божков и не само с него".