ГЕРБ регистрира листите си в Районните избирателни комисии, които са съчетание между младост и опит. В тях няма драстични разлики при водачите в листите за предсрочния вот от тези за редовните избори през април.

Почти навсякъде има лица от младежката организация на ГЕРБ. Още преди дни Борисов заяви, че младежите са гръбнакът на партията и ще намерят места в листите, като целта е кадрова промяна.

В 25 МИР в София традицията се запазва и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще се кандидатира оттам. В 24 МИР начело застава зам.-председателят на партията Даниел Митов, а в 23 МИР челното място е за коалиционният партньор Румен Христов, лидер на СДС.

Христов поясни, че ще са първа политическа сила. Ако се повтори вариантът след 4 април, щели да бъдат критична и конструктивна опозиция. Най-младият кандидат за депутат е на 21 години - студент по медицина.

Знакова личност в партията този път няма да е кандидат-депутат - Вежди Рашидов. Мястото му в листата в Пловдив е за младия Пенчо Малинов. 

Заместникът му в партията Томислав Дончев е водач в Габрово. В Пловдив водач на листата е бившият областен управител Дани Каназирева, следвана от Младен Шишков. Водачът на листата на Хасково е Делян Добрев, който поясни, че целта е да спечелят три мандата от Хасковски регион. Втори е д-р Георги Станков, а третото място е запазено за квотата на СДС - за икономиста Стефан Димитров. Листата е от 16 кандидати, а в нея 6-ма са представители на младежката структура.

Бившият МВР-министър Младен Маринов оглавява тази в София област, като след него е бившият министър на туризма Николина Ангелкова.

"Обнадеждени сме от активността и желанието на младите хора да участват в обществено-политическия живот, да градят и поемат отговорност за своето бъдеще. Затова в настоящата листа за Народни представители са включени шестима от младежите на ГЕРБ - София област", заяви Младен Маринов.

"Политическа партия ГЕРБ дава път на младите. Над 30% от листата на Коалиця ГЕРБ - СДС за Софийска област е съставена от членове на МГЕРБ. Както на предишните парламентарни избори, така и този път отново ще заложим на позитивна кампания и множество срещи и разговори с всички хора от населените места в областта", коментира от своя страна областният координатор на ГЕРБ Николина Ангелкова.

ГЕРБ Пазарджик регистрира листите

В Пазарджик, където води Екатерина Захариева, ГЕРБ се явява отново с пълна листа от 18 кандидати. Частично обновена е спрямо предния път с 6 нови лица. В нея са намерили място доказани експерти в разнообразни области и лица ползващи се с голямо обществено одобрение. Осем жени и десетима мъже, сред които двама лекари, шестима юристи, икономисти, инженери и педагози ще бъдат кандидати за народни представители.

В листата в Добрич сред кандидатите са четири нови лица, част от които са от младежката организация на партията. Водач отново е областният координатор на ГЕРБ Деница Сачева, втори е бившият зам.- областен управител на Добрич Красимир Николов. Сачева обясни, че целта за вота на 11 юни на ГЕРБ-СДС е отново заемането на първото място. В предизборната си кампания кандидатите няма да компрометират своите опоненти, а ще разчитат на нови идеи, които да отговорят на желанията на младите хора.

Както и на предходния вот, водач в Силистра е Тодор Тодоров, който е областен координатор на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия. Втори е Ивелин Статев, трети - д-р Тошко Цаков (хирург), четвърти - Красимир Димитров (финансист), пета в листата е Нефие Раим (училищен директор), шести - Йордан Йорданов (икономист), седма в листата е Еда Самиева (икономист), осми е Иван Павлов (предприемач).

Водач във Видин отново е Росица Кирова от гражданската квота. Две са новите лица в листата - мениджърът Мартин Иванов, който е от квотата на СДС, и спортистката, треньор по волейбол и преподавател Кристина Георгиева - гражданска квота. Областният координатор на ГЕРБ във Видин Александър Матеев отново е втори в листата. Кирова пък подчерта, че приоритети в програмата си остават завършване изграждането на магистралния път Видин-Ботевград и проектът за тунел под Петрохан.

Бившия земеделски министър Десислава Танева очаквано отново води листата в Сливен. Втора е бившата депутака Мария Белова, а трета е д-р Наталия Канева - началник на отделението по ендокринология в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен.

ГЕРБ - Благоевград

Снимка: ГЕРБ

Водач на листата в Благоевград е отново е Росен Желязков. Втори в листата е досегашният областен управител Бисер Михайлов. Областният координатор на ГЕРБ в града Андрей Новаков поясни, че средна възраст на кандидатите е под 40 години, като в листата са включени и млади хора, освен досегашните народни представители Георги Динев, Александър Мацурев, д-р Тончев и Стефан Апостолов. 

"На изминалите парламентарни избори ГЕРБ-Благоевград постигна втори най-добър резултат в страната, сега се целим в първото място и съм убеден, че можем да го постигнем с отбора, с който се включваме в изборната надпревара", коментира Новаков. 

Междувременно Десислава Атанасова отново води листата в Разград. В Плевен отново водач е д-р Григор Горчев, следван от Таня Митрашкова, която е втора, а третият - Александър Николов.

Водач в Перник е Кирил Ананиев. По думите му коалиция ГЕРБ-СДС ще предложи анекс към програмата си за управление, в който са застъпени теми от изключителна важност за младите хора.

ГЕРБ Перник регистрира листите

Снимка: ГЕРБ