Пред журналисти Местан заяви:

"Умуваме с колегите, включително на открито заседание да подредим листата за евродепутати. Най-вероятно ще ви поканя на специален брифинг, а може би на още нещо - една дори по-радикална идея - да бъдете свидетели на процеса на подреждане. Ще видите как се взимат решенията в тази партия, за която твърдите, че е по-особена”.

Не е ясно кога ще се състои то, но Местан уточни, че ще е до 17 април. Крайният срок за регистрация на кандидатите за евродепутати в ЦИК е 22 април.

Делян Пеевски вече е номиниран от поне пет областни организации на ДПС - Кърджали, Смолян, Хасково, Велико Търново и Кюстендил.

Вчера бившият земеделски министър Мехмед Дикме, който напусна ДПС преди години, заяви, че кандидатурата на скандалния депутат е спусната от партийната централа и ще бъде втори в евролистата. Според Дикме Местан няма власт над Пеевски, дори трябвало да иска среща, за да се види с него.

Номинациите на депутата вече предизвикаха нови протести, очаква се те да станат още по-масови, ако той се кандидатира за Европарламента на избираемо място.
След номинацията му за шеф на ДАНС, името му попадна и в критичния мониторингов доклад на ЕК за България.


АНКЕТА: Ще включи ли ДПС Пеевски в евролистата си?