В момента ДПС имат трима евродепутати, целта им за предстоящите избори е да постигнат най-малко също три мандата.

Пред БНР той заяви, че кандидатурата е спусната сред местните организации от централата, но не е плод на желание на Лютви Местан да изпрати надалеч депутата, каквито коментари се появиха.

"По-скоро Пеевски може да смени и каквото иска да направи с Местан, но не Местан може да направи нещо с Пеевски. Лютви Местан, за да влезе при Пеевски, иска среща от него, а Пеевски, без да чука на вратата, си влиза, когато си иска, без да се интересува дали вътре има някаква среща. Това са реалностите", заяви още Дикме.

Според него, ако бъде избран за евродепутат, Пеевски вероятно отново няма да ходи на работа, защото се занимава с бизнеса си.

Въпреки това, той очаква масова подкрепа за депутата.

"Дори да бъде водач, турците пак ще гласуват за ДПС по една единствена причина - защото нито една друга партия, нито ГЕРБ, нито Реформаторският блок, нито БСП не излъчи на избираемо място в листите си човек с турско име", добави бившият министър от кабинета "Сакскобургготски".

Вчера лидерът на АБВ Георги Първанов коментира, че номинациите на Пеевски показват, че той е емблема на това управление. По думите му управляващите си мислят, че всичко им е позволено, че може да действат безотговорно и въпреки това българите ще гласуват.

Номинациите за Делян Пеевски са вече поне пет - от областните организации в Кърджали, Смолян, Хасково, Велико Търново и Кюстендил. Местните партийци се мотивираха с това, че е "млад, достоен, образован, успял в бизнеса" и понеже е добре материално, ще помогне на електората.

Очаква се решението на ръководството на партията дали Пеевски ще влезе в евролистата.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За номинацията на Делян Пеевски за кандидат за евродепутат

АНКЕТА: Ще включи ли ДПС Делян Пеевски на избираемо място в евролистата си?