След като преди дни депутатът беше номиниран от структурите на ДПС в Кърджали и Смолян, днес той бе издигнат и от местните организации в Кюстендил, Хасково и Велико Търново.

Вчера такова предложение е постъпило и от Бургас, съобщи "Монитор".

Той е достоен човек, с качества, мотивира номинацията лидерът на ДПС в Кюстендил Емил Велев пред Дарик радио.

Пред bTV пък областният председател на ДПС в Смолян Салих Аршински заяви:

"Той е млад човек, образован , успял в бизнеса си. И ако един човек е успял да подобри своя живот, в чисто материален аспект, би било логично да очакваме, че той може да допринесе със същото и за електората си”.

Председателят на младежката структура на ДПС-Кърждали Байрям Байрям пък добави:

"За жалост се опитаха да насаждат някакви, да спекулират с неговото име, но нашият електорат е кандисал на тези атаки от другите партии. Няма да успеят да сатанизират и Делян Пеевски”.

Появи се неофициална информация, че депутатът може да бъде втори в евролистата на ДПС, но се очаква окончателното решение на ръководството.

Вчера зам.-председателят на партята Алиосман Имамов заяви, че целта на ДПС е да имат трима евродепутати, колкото сега, но ако реализират четири мандата, ще го смятат за голям успех.

Протестът

"9-ти април, 19:00, площад "Независимост". 300 дни протести, 300 доблестни българи. Пеевски - кандидат за евродепутат. Търпеливи сме. Докога?", призоваха днес от "Протестна мрежа" във Фейсбук.

Акцията е наречена "300", защото толкова са дните от началото на антиправителствените протести, които продължават да търсят отговора - кой предложи Пеевски да оглави ДАНС.

Инициаторите дори са направили клип на фона на кадри от историческия филм "300". Във видеото главният герой призовава за оставка на правителството "Орешарски".

"Номинацията на Пеевски е поредната проява на арогантност на управляващите – ами, да го предложат и за президент! Като депутат ходеше ли на работа? Какви са качествата му, с които ще защитава интереса на страната в ЕП?”, коментира пред bTV един от известните протестиращи - Виктор Стоянов, който го призова да излезе на публичен дебат.


КРЪСТОСАН ОГЪН: За номинацията на Делян Пеевски за кандидат за евродепутат

АНКЕТА: Ще включи ли ДПС Делян Пеевски на избираемо място в евролистата си?