Правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти"/ОП/ ще довърши своя мандат с реализация на своите цели в интерес на българските граждани. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в отговор на лидера на БСП Корнелия Нинова.

По-рано от левицата обявиха, че идната седмица внасят вот на недоверие към кабинета "Борисов" за корупция и ще предложат създаването на две анкетни комисии - за ПИБ, и за 700 млн.лв, невнесени от хазарт в хазната.

Освен, че не се притесняват от вота, управляващите не се опасявали и от ново президентско вето. Дариткова припомни, че мнозинството вече е преодоляло четири вота на недоверие, поискани от опозицията. Тя упрекна Нинова в "изключително деструктивно" и "безотговорно" поведение.

Цитирайки последни социологически данни, според които, по думите й, ГЕРБ има преднина пред социалистите с 15-20 на сто, тя попита Нинова дали наистина искат предсрочни парламентарни избори, които няма да са в тяхна полза. И декларира, че управляващите няма да позволят България да заприлича на БСП - с празна каса.

Даниела Дариткова подчерта, че от 1 юли 250 лв е минималната пенсия, а учителските заплати достигат 1500 лв, за което Нинова "услужливо" мълчала.

Последователно реализираме управленската програма с ОП, целите ни не са свързани с поредните избори, а усилията са да подобрим живота на хората, да ги изведем от здравната и икономическа криза, декларира председателят на ПГ на ГЕРБ.

Смятаме, че отговорното политическо поведение в парламента, дори на онези, които са се обявили като опозиция, изисква в момент на криза да бъдем обединени около ключовите приоритети, за да можем наистина да решаваме проблемите на българските граждани, а не проблемите на своите партийни централи, категорична беше Даниела Дариткова.

Дневният ред на обществото е друг, не се опитвайте да го измествате с компромати и в партньорство с хора с повдигнати обвинения, призова тя.

От ГЕРБ упрекнаха Корнелия Нинова, че не може да накара депутатите от своята парламентарна група да спазват в НС противоепидемичните мерки.

Това е безотговорно, защото трябва да сме пример за спазване на законите, в медицинска криза сигналите от ПГ на БСП не са добри за обществото, констатира Даниела Дариткова. Такова поведение, според нея, е безотговорно и към усилията на българските лекари.