Това обяви пред bTV депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Няма как да правиш закон срещу себе си, подчерта той и призова журналистите сами да си отговорят на въпроса защо Пеевски не иска да говори пред медиите.

По думите на Цонев законопроектът ще осветли процеса на разграбване на КТБ и ще позволи да се върнат част от активите на банката.

ДПС ще се включи в разговори за вот на недоверие към правителството. Той може да е по всички политики на кабинета, каза още Цонев. Той не поиска да персонализира имена на слаби министри, а партията му щяла да се съсредоточи към политиките им.

ДПС няма да подкрепи Бюджет 2018 г., както и всеки важен законопроект на това управление. Причината е, че управляващите представили част от бюджета преди да бъде даден на опозицията, което никога не се е случвало. Другата причина е, че нямало реформи.

Наливаме пари в образованието, като в каца без дъно, даде пример Цонев и даде пример с наличието на 52 университета и състоянието на средното образование.

Цонев припомни, че неговата партия е против участието на националистите в лицето на Обединените патриоти в управлението. Причината е, че те използват език на омразата, допълни депутатът. ДПС искат оставка на кабинет „Борисов 3”, ако не отстранят Валери Симеонов.

Партията обвинява вицепремиера в използване на език на омразата и натиск върху медии „Слово, в което присъстват думите „кучки“, „хлебарки“, „маймуни“ за други етноси в България не може да обединява българския народ. Това слово е слово на разделението и разрухата“, каза Йордан Цонев.

Цонев каза, че е свикнал с прякора си "Ментата" и, че той му бил даден именно от тези ретроградни среди, които в момента атакували ДПС.

Той коментира и скандалите с роднинските назначения, които разстърсиха родната политика през последните дни. Депутатът припомни, че темата е засегната преди години именно от Ахмед Доган чрез прословутите реплики за "порциите" и "обръчите от фирми". Той призна, че в ДПС също имало подобни проблеми, а идеята на Доган била да се борим срещу тези обвързаности.