Няма човек, който да не го е страх, но след като сме започнали да работим нещо, всеки си е направил изводи дали може и има волята да го направи. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в предаването „Тази сутрин" на bTV, цитиран от "Крос".

Вчера вестник "24 часа" писа, че "Килърите" имали поръчка да убият премиера Бойко Борисов. Той обаче коментира, че се тревожи повече за Цветанов.

Продължаваме със същия ентусиазъм и мотивация и смятам, че резултатите вече определено са по-добри, отколкото преди години за тежката организирана престъпност, каза още той.
Приемете, че няма конкретен сигнал, че животът ми е застрашен, но не бих искал да коментирам нищо, свързано с подобни неща, каза Цветанов, цитиран от "Фокус".

Надявам се, че с предприетите действия правоохранителните органи и държавата ще противодействат на евентуални сигнали за заплаха - ако ги има - срещу мен и Бойко Борисов, коментира по-късно в парламента Цветанов.

Според публикацията на в. "24 часа" съветникът в парламента и шеф на сумото Петър Стоянов и Васил Костов-Кеца приел поръчката за атентат срещу Борисов преди 6-7 месеца. Шефът на Национална служба „Охрана" Димитър Димитров обаче заяви пред БНР, че няма информация за готвено покушение от групата на Сумиста срещу премиера.

„Това не е толкова важно за обществото, по-важното е, че се движим в правилната посока срещу тежката организирана престъпност и, дай Боже, да постигнем и по-сериозни резултати срещу конвенционалната", категоричен бе вътрешният министър. Цветанов определи „Килърите" като добре организирана престъпна група, която може да поеме поръчка, да я организира и осъществи.

Текстът е актуализиран в 12 часа