Изявлението е било направено на днешната му среща с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов .

Премиерът Бойко Борисов, съобщи това в Хитрино, в отговор на журналистически въпрос.

"Разговаряхме по много теми, аз съм оптимист", отбеляза Борисов.

Той изрази увереност, че ще се намери най-доброто възможно решение и "реформата в съдебната система няма да бъде дума, защото хората искат бърз процес и справедливост".

За да се случи това обаче, съдиите е необходимо "да наблюдават и да се самоконтролират , защото никой друг не може да ги контролира за тези безбройни условни присъди".

Ако прокурорите, полицаите и следователите се стегнат и ако се внасят по-добри обвинителни актове ще стане това, което хората очакват, посочи Борисов.

Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, в следствието преди години и като кърлежи се прилепват към тях малките политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система и това го казах на господин Панов, уточни Борисов.

В отговор на журналистически въпрос той заяви, че е против всеки, който може да си позволи дори шега на тема Холокост, на тема концентрационни лагери.

В Хитрино Бойко Борисов присъства на официална церемония по първа копка на нови къщи, които ще бъдат изградени на мястото на разрушените от взрива в населеното място. По-късно днес премиерът инспектира строителството на многофункционалната спортна зала в Шумен. В отговор на въпрос по време на инспекцията, свързан с това дали ще бъдат осигурени средства за довършването на Дома за стари хора в областния град, той каза, че няма неизпълнено обещание и припомни какво е направеното в Шумен през последните години. Борисов каза още, че за него Валери Симеонов е честен човек, в отговор на питане за по-резките изказвания на вицепремиера.

По думите на министър-председателя Симеонов има по-рязък изказ, но пък за сметка на това е точен.

В края на инспекцията на обекта кметът на Шумен Любомир Христов покани Борисов през юли месец да присъства на откриването на нов завод в областния град.

По думите на Христов в Индустриалния парк в Шумен се изграждат два големи завода; през юли ще бъде завършен първият, а към края на годината и вторият.

"Предстои изграждането на още три завода или до края на годината ще бъдат открити към 1200 работни места", допълни Христов.