Не се уточнява от какво е болен премиерът, но за това, че не е добре съобщи още вчера зам.-председателят на парламента Анастас Анастасов, който уведоми, че той ще отсъства от традиционния петъчен контрол, съобщи "Медиапул".

По същото време вчера обаче Борисов бе на тържественото честване на 130-годишнината на Върховния касационен съд, където по повод нападките срещу вътрешния министър предупреди, че “да мачкаш Цветанов, все едно с голо дупе таралеж да мачкаш".

Днес премиерът трябваше да се яви в парламента, за да отговори на въпрос на лидера на БСП Сергей Станишев, но се е възползвал от правото отговорът да се отложи с една седмица.

Междувременно в началото на днешното заседание на парламента се разигра кратък скандал, след като председателят Цецка Цачева закъсня и то не започна навреме. Депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев й отправи забележка.
„Ако може поне един път пленарното заседание да започне навреме. На г-н Пирински (Георги Пирински е зам.-шеф на НС - б.р.), когато му кажат 9.00 часа, идва в 9.00 часа и не му е удобно да заеме мястото си преди председателя на Народното събрание. 150 народни представители са дошли навреме и не е удобно да стоят и да чакат, пък било то и председателя. Става дума за елементарно уважение”, заяви от трибуната Курумбашев, цитиран от "Фокус".

Цачева се въздържа да влезе в конфликт и отговори: „По отношение на закъсненията за 5 минути, вие сте точен, справедлив, поради което ще се поправя”.