"Това е подходяща оценка. Спряхме заменките на горите, върнахме еврофондовете, прекратихме отвличания, магистрални грабежи, пладнешкия грабеж по държавните дружества – всичко това е при прокурор. Да не говорим за стандартизацията на храните", цитира премиерът БТА.

Ако се разберем с руснаците така, както аз искам (бел. ред. за газа), ще си пиша "6", каза още Борисов след бенефисен мач за 60-годишнината на Атанас Михайлов от "Локомотив" - София и националния отбор.

Междувремеменно премиерът обяви, че с руският премиер Владимир Путин го разбира много по-добре, отколкото българските политици от опозицията.

Не е много коректно да давам оценката за работата на МВР след една година управление, защото това ще бъде самооценка, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който бе в Сапарева баня, като гост на европейското първенство по планинско бягане, съобщи БТА. "Оценката я дават българските граждани. През тази една година съм изключително благодарен за това, което направихме, с всички служители на МВР", добави той.
 
Удовлетворен съм от това, което направихме, защото успяхме да неутрализираме част от най-тежките престъпни групи, които се занимаваха с отвличане, рекет, изнудване, коментира още Цветанов.

"От 177 обявени лидери на престъпни групи, това е процес от продължаваща работа по локализирането и установяването като лидери, в момента вече са 189 души. Днес една година или 11 месеца след управлението на ГЕРБ мога да кажа, че в общи линии сме успели да вкараме тежката организирана престъпност в допустими за обществото граници, смята министърът, цитиран от БНР.

"Не може да се каже на бялото черно, повече от 16 месеца - от декември 2008 г. до февруари 2010 г., безработицата се е покачвала, докато от четири месеца вече е овладяна, има тренд на намаляване и в момента е 9,26 на сто", похвали се и социалният министър Тотю Младенов на дискусия за заетостта, организирана по инициатива на президента Георги Първанов.

Чувствам се удовлетворена, но има доста какво да направим, каза пред БНР и Искра Фидосова, съпредседател на ПГ на ГЕРБ. Според нея, ГЕРБ успели да изпълнят голяма част от предизборната програма.

"Започнахме реформа в здравеопазването. Бившият премиер Сергей Станишев беше некоректен в своето изказване за усвояването на еврофондовете. Темповете на усвояване на евросредствата са над 3 пъти", каза Фидосова. Тя обясни, че предстои гледането на Закона за държавната собственост, дава се  приоритет на националните инфраструктурни проекти и се ограничават дългите процедури.

Президентът Георги Първанов отказа да даде оценка за работата на правителството. Не е моя работа да поставям оценки, днес по-важна тема от социалната политика няма, заяви той, пише "Фокус". “Утре до обяд ще имате моето становище по поправките в Кодекса на труда, имам сериозни резерви към тях”, каза държавният глава на въпрос дали ще наложи вето на закона. Той поясни, че иска първо иска да чуе мнението на експертите си.