В това е убеден министър-председателят Бойко Борисов, който коментира бъдещето на енергийните проекти у нас, след като игра бенефис за 61-вата годишнина на футболиста Атанас Михайлов от "Локомотив" - София и националния отбор.

В петък стана ясно, че първият вицепремиер на Русия Виктор Зубков ще посети България на 6 юли за подробни преговори по строежа на проекта за газопровод "Южен поток" и АЕЦ "Белене".

Ще се опитаме да снижим цената на газа, коментира Борисов. Той обясни, че  документите са предоговорени не така, както трябва. Моите предшественици 20 години са ги обвързали по най-категоричния начин и не случайно са ги предоговорили преди година и половина, за да ни поставят в тези условия, смята Борисов, цитиран от БГНЕС.

Мисля, че ще направим така, че между нашите две държави да има взаимоизгодно сътрудничество и то да не е за сметка на нито една от двете
страни, добави той, цитиран от БТА.  Условията ги поставяме ние в този момент, сигурен е министър-председателят, цитира го "Фокус". 

Той отново отбеляза, че няма никакъв спор по отношение на АЕЦ "Белене". По думите му руският премиер Владимир Путин се е съгласил, че проектът трябва да се преструктурира финансово и икономически и да се включат европейски инвеститори. По "Южен поток" имаше две неща, които смущаваха - какво ще правим със старите тръби и откъде ще влезе тръбата, коментира премиерът.

Той предвижда във вторник тези въпроси да бъдат уточнени. По отношение на
"Бургас-Александруполис" Бойко Борисов припомни за очакваната международна екологична оценка. 

В петък премиерът загатна, че му предстои разговор с Путин. Пред журналисти обаче той не потвърди, но и не отрече информацията, че на 15-ти юли ще бъде на официално посещение в Москва.