Подреждането на листите с кандидати на ГЕРБ-СДС за вота на 11 юли е на финалната права, като на избираеми места ще има много млади хора. Сигнали за това имаше от срещите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов през изминалите дни с младия актив на партията.

"Младите хора в ГЕРБ имат много идеи. А образованието и опитът, които са получили и в България, и в чужбина, ме правят оптимист и много от тях ще са в листите на ГЕРБ за Народното събрание", написа в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ.

Очаква се бившият премиер да оглави листата на партията в Пловдив-град, съобщи bTV, като се позова на свои източници.  По традиция Борисов ще застане начело и на кандидатите в 25 МИР София.

Заместник-председателят Даниел Митов ще е водач в 24 МИР в столицата, а другият заместник Томислав Дончев - в Габрово. Лидерът на СДС Румен Христов пък ще е №1 в листата в 23-ти МИР София.

Междувременно председателят на БСП Корнелия Нинова съобщи на среща с водачите на листи на левицата в централата на партията, че утре към голямата лява коалиция идват още три партии.

На срещата съвместно с Националния предизборен щаб /НПЩ/ на БСП, лидерът на социалистите Корнелия Нинова е очертала задачите в предстоящата кампания и е отбелязала потенциалните проблеми, които могат да възникнат в периода до изборите. Тя е споделила убеждението си, че именно БСП може да даде промяната, която хората очакват, като заедно с това гарантира сигурност и предвидимост.

С водачите са били обсъдени всички въпроси, отнасящи се до организацията на кампанията, досегашната работа на НПЩ и следващите стъпки по одобрението и регистрацията на листите и планирането на инициативите по региони.

На свое заседание преди срещата НПЩ е обсъдил вариантите за слоган и визия на предстоящата кампания, които ще бъдат внесени за обсъждане в Изпълнителното бюро на БСП.