След официалните срещи и пресконференцията след пристигането на Камерън в София вчера вечерта, Борисов го е завел на вечеря в механа, за което сам съобщи в социалната мрежа.

"Тази вечер премиерът Дейвид Камерън опита от традиционната българска кухня. За първи път той и неговият екип видяха на живо ходене върху жар с боси крака. Разказах му, че нестинарството е един от най-старите български обичаи, който в миналото е бил практикуван и в Беломорска Тракия, а днес е запазен само в няколко села в планината Странджа. През 2009 г. ритуалът е включен в Списъка на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство", написа българският премиер и публикува снимки.

Вижте кадрите >>

Преди това Борисов разведе своя колега из кабинета си и му показа свои фотографии с известни личности.

"Ето папата... Три папи са ме галИли по главата", похвали се българският премиер, запечатан от телевизионни камери. 

Камерън се наведе, за да види снимката и попита: "Включително и Франциск, последният, нали?" "

"И последният, да, ето го", потвърди Борисов.

Тази сутрин Камерън и Борисов пристигнаха в Бургас и по-късно ще посетят района на българо-турската граница. Още вчера българският премиер заяви:

"Утре по мое предложение искам той да види, както се шегувахме с колегите, един урок по география, затова утре Дейвид, който е бил в Ленинград, Киев, ще има възможност да види и нашето море и граница, защото България има по голяма морска и сухопътна граница с Турция, от Гърция".