"Българските патриоти - ВМРО, "Воля" и НФСБ" внесоха точно 6333 подписа за регистрация на коалицията си в ЦИК за предстоящите предсрочни избори.

Новото патриотично обединение внесе документите в комисията без лидерите на трите партии, за които вече стана ясно, че ще участват в предизборната кампания, но няма да фигурират в депутатските листи. Вместо тях това направиха Юлиан Ангелов, Пламен Христов и Борис Ячев, съобщи БНТ.

"Разчитаме на успех, обществото има нужда от стабилно патриотично обединение", заяви Борис Ячев при внасянето на подписите.

Според колегата му Юлиан Ангелов ролята на патриотите в следващия парламент щяла да бъде "да не допускат да бъдат продадени българските интереси".

От "Воля" пък определиха сдружаването между трите партии като ярък пример за държавническо поведение.

"Изправи се! Мутри вън!" също внесе 6000 подписа в ЦИК за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Това обяви председателя на коалицията Мая Манолова, цитирана от "Дарик Нюз". По думите й подписите са събрани от граждани в София и структурите им в страната.

Тя прогнозира, че в следващия парламент коалицията ще имат повече депутати. "Нарастването към доверието към "Изправи се! Мутри вън!" предизвиква нашите опоненти да стрелят срещу коалицията, за радост, с халосни патрони", заяви Манолова.

"Продължаваме в същия дух, Не е лесно да се прави коалиция, ние сме пъстри, но в това ни е силата. Няма друга такава, която да събира толкова силни хора", коментира още Мая Манолова.

Крайният срок за подаване на документи в ЦИК е 26 май.