Министрите на финансите и на енергетиката - Асен Василев и Александър Николов, които са в делегацията ни в САЩ, обсъдиха енергийните доставки и възможността за диверсификация на срещи в Белия дом, както и в департамента по енергетика и в департамента по търговия. Това стана ясно от съобщение на американското посолство у нас. Посланик Херо Мустафа също е в състава на българо-американската делегация във Вашингтон.

Предмет на разговорите са били засиленото сътрудничество за диверсификация на енергийните доставки и зелени инициативи, което "ще означава по-голяма енергийна сигурност и просперитет за България", съобщава американското посолство в България.

Само преди ден премиерът Кирил Петков съобщи, че вицепремиерът Василев ще обсъди възможностите за доставка на втечнен газ от САЩ като алтернатива на руския газ и евентуални проблеми при ескалиране на кризата с Украйна.

Българо-американската делегация се поклони и на паметника на Васил Левски в американската столица "Нашите връзки между хората са исторически и ние се движим #ЗаедноНапред", пише американското посолство в пост със снимка на енергийния министър и Херо Мустафа.