В момента наблюдаваме сблъсък кой е по-силен. Изходът е президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов заедно да определят един човек, на когото и двамата имат доверие. Те все още имат този ход, но искам да ги предупредя - след малко няма да го имат.

Това каза социологът Андрей Райчев пред bTV, заедно с него в студиото бе и политологът Димитър Ганев. Двамата коментираха политическата криза в страната, протетсите с искане за оставка на правителството и инициираните от ГЕРБ промени в Конституцията.

По думите на Райчев е нужен един министър-председател, който да има доверието и на двамата.

"Сега и двамата имат подозрения - Борисов подозира, че Радев иска да му отнеме силово това, което му се полага, а Радев се съмнява, че Борисов иска да манипулира изборите", смята Райчев.

Според Ганев при този вариант Борисов ще направи сам служебен кабинет, за да се опита да стои на дистанция.

Според него категорично няма да има Велико народно събрание без подкрепата на ДПС. "Повече ме притеснява това, че не съм сигурен дали избори ще разрешат кризата. Това е много сложен фрагментиран парламент. Нови избори - добре, но това не означава, че ще има правителство", допълва Ганев.

Относно напрежението на протеста снощи и двамата бяха категорични, че всякаква ескалация на страстите между протестиращи и полиция носи само негативи за целта на протеста.