"Има заповед бонусите да бъдат в рамките на икономиите", обясни секретарят на градската управа Ангелина Топчиева, цитирана от "24 часа".

Изплащането започна вчера и продължава днес. В зависимост от оценката служителите получават по 260, 280 и 300 лева. В тази категория попадат кметът на Пловдив Иван Тотев и неговите заместници, като техните награди не могат да надхвърлят определения таван.

Общинските предприятия също ще зарадват предпразнично работниците си. Там премиите са до 200 лева, уточни Топчиева.

Кметът на "Родопи" Пламен Спасов е решил да поощри подчинените си с по 100 лева. В четвъртък той събира с общинските съветници на купон в пловдивски ресторант, но там всеки щял да плати по 20 лева куверт.

В Община "Марица" пък вместо парични награди кметът Димитър Иванов е приготвил кошници с козунаци, шоколадови изкушения и поздравителни картички. Той обаче готви голямата изненада за Гергьовден, когато ще им раздаде бонуси в размер на 85% от заплатата.

Колегата му от Садово Димитър Здравков е предвидил по 70 лева. С тях подчинените му трябвало да си купят очила за компютър. "Преведохме им и по 400 лева за работно облекло", добави той.

В община Куклен още не са определили размера, но при всички случаи ще има велкидненски надбавки.

Печелившите компании в региона също дават премии.

Сред тях е ЕVN. "Вече преведохме бонусите на нашите служители за големия християнски празник, но не можем да оповестим сумата, защото това е фирмена политика", обясни шефът на пресцентъра Петър Костадинов.

2000 работници и служители на КЦМ пък ще вземат по 100 лева.