С благодарности към премиера Бойко Борисов и управляващите се обърна Желяз Андреев, след като стана ясно, че червеният бюлетин за него вече е свален, съобщава bTV. Както е известно, Андреев и още четирима българи бяха заплашени от екстрадиция миналата година заради това, че са работили във фирма, нарушаваща ембаргото за търговия със Сирия.


"Обадиха ми се отново от екипа на г-н Борисов, съобщиха ми, че бюлетинът е свален и ме посъветваха да подам молба до главния прокурор, с която да поискам обратна връзка за статуса на този червен бюлетин, като миналата седмица получих и официалния документ. Определено се чувствам облекчен. Нещата са доста по-спокойни. Всъщност те станаха доста по-спокойни от началото на ноември месец миналата година, когато официално разбрахме, че Щатите са оттеглили своето искане за екстрадиция. Така че това, което се случва последните две седмици, беше по-скоро очакваната развръзка", разказа Андреев.

Преди дни Андреев се срещнал с премиера Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров в Министерския съвет: "Те ми обясниха, че са били доста трудни преговори, че са положени доста усилия, но важното е крайната положителна развръзка".

Желяз сподели, че засега няма планове да заминава за Америка. Разказа също така, че в момента работи в ИТ сферата и се занимава с техническа поддръжка.

Не смята, че неприятностите миналата година са били по негова вина.

"Не е било моя работа да проверя фирмата. Да, мога да кажа, че определено мога да бъда по-внимателен, но казвайки това, не казвам по никакъв начин, че е моя грешката, довела до цялата тази ситуация", коментира Андреев.