От миналата седмица Желяз Андреев от Добрич е напълно свободен човек, след като свали червената му бюлетина. Преди година и половина стана ясно, че Съединените американски щати искат екстрадирането на българина по обвинение, че е търгувал с държава, върху която има ембарго.

Желяз Андреев тогава работеше за американска компания от България. Беше задържан у нас. САЩ поискаха екстрадирането му, а България се вдигна в негова защита. Кошмарът за него приключи миналата седмица.

"Това за мен беше година и половина на страшни премеждия и различни емоции. Общо взето беше като едно влакче на ужасите", каза Желяз Андреев пред Нова тв.

"Не вярвам, че лошите неща могат да се случват толкова безскрупулно и изведнъж. И то на хора, които изобщо не очакват такова нещо да им се случи и да влезе в живота им. Знаех, че трябва да се прояви една голяма доза търпение", каза още той.

По думите му хората често го питат как успява да бъде толкова позитивен и положителен към случващото му се. "Предполагам, че това просто е подход в живота", казва той.

"Това е най-голямото изпитание, през което съм преминавал. Това, което ми помогна да се справя с всичко беше подкрепата на приятелката ми - Милена и подкрепата на обществото", коментира още Андреев.