„Тодоров е привлечен като обвиняем за убийство по особено жесток начин. Има очевидци на неговите действия по изнасяне на тялото на момичето от багажника на автомобила. Пътниците от преминаващ автобус са го видели”, заяви на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя уточни, че досъдебно производство е започнато на 2 януари срещу неизвестен извършител за отвличане с цел откуп, какъвто е поискан от родителите.

Веднага след намирането на тялото на Хюлия, започва издирването на Иван Тодоров и му е повдигнато е обвинение за отвличане с цел откуп.
По-късно обаче тази версия е отхвърлена, съобщи "Фокус". 

Той първо убил момичето и едва после пратил sms за откуп, вероятно за да отклони разследването. Няма данни да е имал помагач. Не са ясни и мотивите му, пише "24 часа". 

След като е била издадена Европейска заповед за арест, заподозреният за убийството е задържан на влизане в Холандия. Той пътувал с автомобил, в който имало и два куфара с дрехи.

Тодоров е още там, ще бъде предаден на властите у нас.

Румяна Арнаудова добави, че искаме холандските власти да предадат автомобила на Тодоров, дрехи, телефон, лаптоп и други вещи, защото по тях може да има следи от престъплението.

bTV съобщи, че Тодоров е криминално проявен.

Вчера беше съобщено, че заподозрян е друг съученик на Хюлия, също Иван, но с различна фамилия.
Медии разпространиха снимката му, но се оказа, че не е той.