Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, след като вчера потвърди, че има заподозрян, но отказа подробности.

По-късно стана ясно, че са арестувани четирима души, един от които е Росен Драгнев-Капитана, собственик на бензиностанции "Темпо Ойл" в Казанлък. Според разследващите Капитана дължал около 3 млн. лева на Баретата. Той имал три месеца срок да се издължи, но не спазил уговорката. МВР работи по версията, че вместо да върне парите, които отклонявал от бизнеса на Баретата, Драгнев е организирал покушението, съобщи "Стандарт".

Цветанов каза още днес, че ще бъде разследван не само въпросният Капитан, а и цялото обкръжение на Иванов.
Заради разследването се извършват арести из цялата страна и се проверяват всички възможни версии, предаде БТА.

Министърът не знаел със сигурност дали Капитана е бил съден за данъчни измами. По думите му "при една от акциите на МВР, при която в Казанлък са заловени две лица за притежание на оръжия и заподозрени в разпространение на наркотици, могат да се смятат за приближени на Баретата".

Засега обаче не можела да бъде направена категорична връзка между арестуваните в Казанлък и покушението над Иванов.
В работата по изясняването на финансовите отношения между Баретата и Капитана ще участват и служители на НАП, каза още вицепремиерът.
Има назначени експертизи, има определени резултати, добави той.

Министърът участва в церемонията "Пожарникар на годината" и раздаде награди. Цветанов заяви, че тази година правителството ще направи най-голямата стъпка за модернизиране на техниката и автопарка на огнеборците. Стартирани са процедури за 130 млн. лв. по различни оперативни програми.
Знаем, че държавата не е готова да осигури тези средства сама, каза той и съобщи, че е постигнато споразумение с правителството на Израел за съвместни учения.

Цветанов си пожела също до средата на следващата година броят на
доброволците, работещи с пожарната, да достигне 4000 души.