В неделя на територията на Казанлък антимафиоти са провели операция за издриването на заподозрения. За него се предполага, че има дълга история на взаимоотношения със Златко Баретата, който е роден в близкия на Казанлък град Гурково.
Същия ден в Търговище от коментара на вътрешния министър Цветан Цветанов стана ясно, че все още се събират доказателства в подкрепа на тази версия.

Работим много усилено по всички извършени тежки престъпления, в това число и стрелбата по Златко-Баретата. Така че всички действия, които се предприемат в тази посока, знаете, че когато има достатъчно информация, тя ще бъде публично оповестена, но в момента не бих искал да се ангажирам с подробности, защото продължават процесуално-следствените действия, коментира министърът.

На въпрос вярно ли е, че вече има заподозрян за покушението над Баретата, Цветанов каза: "Приемете го повече като "да".

По-късно стана ясно, че са арестувани четирима души, един от които е Росен Драгнев-Капитана, собственик на бензиностанции "Темпо Ойл" в Казанлък, съобщи "Стандарт".
Според информацията на разследващите Капитана дължал около 3 млн. лева на Баретата. Той имал три месеца срок да се издължи, но не спазил уговорката. МВР работи по версията, че вместо да върне парите, които е отклонявал от бизнеса на Баретата, Драгнев е организирал покушението.

Преди дни зам.-директорът на СДВР комисар Ивайло Спиридонов заяви, че автоматът, с който е стреляно по Златомир Иванов - Баретата, е бил преправен от стрелеца. По думите му версиите за стрелбата, по които работи полицията в София, са три.

44-годишният Златомир Иванов и охранителят му Атанас Станков бяха простреляни на 29 януари пред Съдебната палата.