За съмнителен сайт, предлагащ медицински услуги по домовете, сигнализират пациентски организации. В него може да се регистрира всеки, а диплома, доказваща медицинската квалификация, не се изисква, съобщава bTV.

След като пациент, решил да използва услугите, които сайтът "Медицински услуги.ком" предлага, пациентска организация "Заедно с теб" сигнализира, че в него регистрация може да си направи всеки.

"Без образование, без диплома, без да съм пипала спринцовка бях одобрена за венозни вливания, инжекции и абокати. Това е жестоко и неморално", коментира Пенка Георгиева.

За да бъде публикувана обява, потребителите плащат такса, а от тях се очаква да изпълняват процедури, изискващи специални умения и квалификация.

При регистрация всеки сам попълва опита, който има. Всеки сам пише и услугите, които предлага, като например венозни вливания, и определя цената, която изисква за тях.

Комуникацията със сайта става само по имейл. Оттам отказаха интервю пред камера. Единствено  отговориха, че "администрацията на сайта иска копие от диплома за завършена медицинска квалификация".

За казуса е информиран здравният министър, а гилдията на медицинтските сестри поиска специален регламент за такива дейности.

Здравното министерство е сезирало сектор "Компютърни престъпления" на ГДБОП. В края на работния ден сайтът вече е недостъпен.