Десетки протестиращи срещу монополите от ВМРО се събраха пред Съдебната палата в София. Към тях се присъединиха и представители на Народното социално движение "Народът срещу олигархията". Недоволните от ВМРО обявиха, че въпреки че днес изтича крайният срок, който бяха дали на служебното правителство да овладее монополите, протестите им ще продължат.

Зам.-председателят на партията Ангел Джамбазки увери съмишлениците си, че "ВМРО не иска управление на три мандата и на три кюфтета и никога не е купувало гласове, камо ли цигански".

Основното искане на хората от социално движение "Народът срещу олигархията" е да се пуснат Трети и Четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй", защото така според тях цената на тока би се намалила с 25%.

Пред Съдебната палата дойде и групата на протестиращите от Орлов мост. Четвърта група протестиращи обаче остана да недоволства пред Столичната община срещу Столичния общински съвет. Те са от Движение "Граждански контрол". По думите на Янко Петров от организаторите на движението, в СОС са се събрали "закостенели орехи, които неглижират проблемите на хората". На изборите Движение "Граждански контрол" ще участва с листите на партия Демократична гражданска инициатива.

Народното социално движение няма да участва на изборите, защото не вярва на партиите, а ВМРО ще бъде самостоятелен политически борец на предстоящия вот на 12-и май.