На 19 септември дванайсетокласникът Атанас Георгиев нападна и преби с дървен кол 40-годишния преподавател по английски език от гимназията в Садово.

Ученикът бе доведен с белезници в съдебната зала и каза, че съжалява за случилото и ще се извини на своя преподавател, съобщи БНТ. Той призна всички факти по делото и изтъкна, че иска да продължи своето образование. Затова и процесът протече по съкратената процедура. Младежът обясни агресията си с факта, че учителят го провокирал със заплахата, че ще го остави на поправителен.

В съдебната зала бяха представени веществени доказателства - 150-сантиметровият дървен кол, с който ученикът е удрял по главата преподавателя. Прокурорът поиска наказанието да бъде 8 месеца настаняване в интернат. Защитникът на Атанас Георгиев заяви, че интернатът е лоша школа и поиска той да бъде под надзор на възпитател.

Съдът призна Георгиев за виновен и по двете обвинения - нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство. Магистратите обаче счетоха, че не се налага ефективна присъда, тъй като това е първо провинение на ученика. Променена бе и мярката му за неотклонение и Атанас може да се прибере у дома. Докато тече изпитателният му срок обаче той ще трябва да се подписва 2 пъти седмично. Освен това с проблемния младеж ще работи и инспектор от Детска педагогическа стая.

Прокурорът по делото заяви, че ще обяви дали ще обжалва присъдата, след като се запознае с мотивите на съда.