Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата, като уточниха, че досъдебното производство продължава срещу неизвестен извършител. По неофициална информация не са събрани достатъчно доказателства срещу Брендо и Добринова.

Разследването срещу тях започна още през 2009 г.

Тогава стартира и другото дело за пране на 21 млн. лв. от наркотрафик. По този процес той първоначално бе осъден на 7 години и половина, но през юли миналата година бе оправдан на втора инстанция. Предстои делото да се насрочи във Върховния касационен съд, който окончателно трябва да реши каква ще е присъдата. Заедно с него подсъдими са брат му Симо Карайчев, балдъзата му Десислава Дишлиева и отново Моника Добринова. Те също бяха оправдани.

Междувременно Брендо беше осъден на 20 години затвор за наркотрафик в Италия, заради което стана известен като Кокаиновия крал. Присъдата все още не е влязла в сила, но на първа инстанция той бе признат за виновен, че в периода 2006-2008 г. е финансирал кораби и екипажи, които доставили 6 тона кокаин от Южна Америка. Според обвинението Банев и съучастниците му прекарвали по 40 тона кокаин годишно.

Властите в Румъния също го търсят за наркотрафик, а неотдавна бе съобщено, че срещу него се води разследване и в Швейцария.

Междувременно у нас 10-годишната му дъщеря Лара беше отвлечена и по-късно освободена след плащане на откуп.