Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че общината ще постави табели "Пиенето на бира след 22 ч е забранено" в района на откритата сцена "Ядрото" в Капана и около Джумая джамия, предаде Plovdiv24.bg.

По думите му в тези райони често има сигнали от живущи, че се вдига шум. Негов основен източник са младежи, които пият бира на открито. Имало дори случаи, в които от намиращи се наоколо хостели си тръгват недоволни гости.

"Това не може да продължава така! Утре ще направим среща с райкмета на "Централен", със зам.-кмета Велев, за да търсим варианти за решаване на проблема", коментира още Иван Тотев.

Идеята е първо да има информираност, тоест да се поставят табелите, които забраняват пиенето на бира след 22 ч, а след това ще се търсят и други мерки. Сред тях са намалено работно време на магазините в Капана и около Джумая джамия, договор с частна охранитекна фирма, която да подпомага патрулирането на "Общинска охрана" и "Общинска полиция".

От 2012 г. в Пловдив е забранена консумацията на алкохол по улиците, площадите, парковете, зелените площи и други обществени места. Глобите са между 50 и 500 лева.