Пожар в помощно училище „Стефан Караджа” в Пловдив горя тази нощ. Няма пострадали, по време на инцидента в сградата не е имало хора.  Учебното заведение няма да може да посрещне деца на 15 септември.

Според хора, живеещи в близките сгради, миризма на изгоряло се е усещала още към 2 часа след полунощ, но огънят е лумнал малко след 6 часа. На мястото са пристигнали осем противопожарни автомобила, които часове наред са се борили с пламъците.

Едната от версиите е, че причина за случилото се е късо съединение, причинено от обилните валежи, продължили цяла нощ, съобщи БНТ.

Най–пострадало е източното крило на сградата. В момента както в училището, така и на двора текат ремонтни дейности. Предстои разследващите да се произнесат дали те имат някаква връзка с пожара.

В училището се обновява парната инсталация. Заради тръбите, които се заваряват, в сградата е имало ацетиленови бутилки. За да се избегне евентуален взрив, докато те бъдат изнесени, районът остана отцепен.

Предстои описване на щетите в училището. Все още не е ясно къде стотиците деца със специални образователни потребности, които се обучават тук, ще започнат новата учебна година.