Освен това Тотевска ще трябва да заплати на четиримата ищци по делото общо близо 85 000 лeва, съобщи Дарик радио.

Лечителката, която твърди за себе се си, че е единствената наследничка на баба Ванга, беше призната за виновна за умишлено въвеждане на хората в заблуждение, че ще ги излекува, с цел придобиване на материални облаги в особено големи размери.

Тя бе арестувана в дома й
при акция на полицията на 8 август 2009 г., след като 38-годишната Татяна Кръстева от Враца подаде жалба срещу нея. Тя имала гинекологично заболяване, което Тотевска е "лекувала" срещу сума от 100 000 лева, от които жената й дала 60 000 лева, а заболяването й не само че не се е подобрило, но и се влошило.

От присъдата на лечителката ще бъдат приспаднати година и два месеца, които тя изкара в следствието и под домашен арест. Според прокурора по делото Иво Радев, дори по това време, Тотевска е продължила да приема хора. Осъдената заяви, че е набедена и работи само като ясновидец, но не и като лечител. Защитата й беше категорична, че ще обжалва присъдата.

От своя страна ищците - Татяна Кръстева, както и двама мъже от Бургас и един от Плевен, обявиха, че са доволни от осъдителната присъда. Те обаче също ще обжалват, с настояване за максималните 10 години лишаване от свобода за подобен вид престъпление.