Началникът на 6-то РУ в София Петър Василев е буйствал в заведение за бързо хранене в столичния кв. "Лозенец" в петък вечерта. Охраната на обекта е подала сигнал до органите на реда около 3,30 часа, че Василев и още един мъж буйстват и блъскат маси. Когато полицаите отишли е станало словесно спречкване, разказват очевидци. След подаден сигнал за поведението, тръгнал с автомобила си и отказал алкохолна проба, след като бил спрян от полицаи, съобщи шефът на СДВР Георги Хаджиев. Петър Василев е направил опит да избяга с личния си автомобил, но полицията успява да го залови на бул. "България". Спрян е от служители на 4-то РУ. След това той отказва да му бъде направена проба за употреба на алкохол.

Издадена му е бележка за медицинско изследване, но шефът на 6-то РУ не се явил на него. Затова книжката му е отнета за 2 години, а колата е служебно дерегистрирана за 1 година. По време на разговорите с Василев, след като бил спрян, станало дума, че е началник на Районно управление, но полицаят не е парадирал с това, обясни Хаджиев. Има данни, че се е опитал да злоупотреби със служебното си положение, поради което ще бъде освободен дисциплинарно, поясни шефът на СДВР.

Материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата, за да се прецени дали има действия за хулиганство.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов каза, че е работил преди с Василев и го определи като добър полицай. Въпреки това той заяви, че не толерира такова отношение независимо от кого и на каква длъжност.