Това съобщи БТА, като се позова на източници, запознати с разследването. Информацията бе потвърдена и от адвокатите на тримата. Засега остават обвиненията само за даване на подкуп на следователя Петьо Петров.

Разследващите нямат достатъчно доказателства, че бившият военен министър Николай Цонев, съдията от градския съд и бившият секретар на финансовото министерство са предлагали подкуп, потвърди пред БГНЕС и заместник-градският прокурор на София Божидар Джамбазов.
Освен това до момента няколко съдебни състава също са преценили, че няма достатъчно улики, поради това остава само обвинението за даване на подкуп, допълни той.

Така най-вероятно обвинителният акт срещу тримата ще влезе скоро в съда. Сантиров ще бъде обвинен като помагач, а Попов и Цонев като извършители. Според обвинението те са дали подкуп на следователя, за да бъде "потулено" разследване" срещу Цонев.

Засега от прокуратурата смятат, че няма доказателства, според които следователят да е искал парите, макар че в съда вече бе заявено, че има данни Петров сам да е провокирал даването на рушвета. В тази връзка беше разпоредена проверка, но при нея това съмнение не се е потвърдило.

Тримата бяха задържани при акция на полицията и прокуратурата дни преди Великден. След престой в ареста, те бяха пуснати на свобода срещу големи парични гаранции.

Преди месец станя ясно, че Николай Цонев ще съди България в Страсбург заради ареста му, при който беше принуден от прокурор да падне на колене.