От МВР съобщиха, че отнемат лиценза на охранителна фирма "Делта гард", а процедурата вече е стартирала.

"На основание чл. 61 от Административно-процесуалния кодекс, Ви уведомяваме, че Ви е изпратено съобщение № 328600-49663/19.10.2021 г. по описа на ГД "Национална полиция", за започнала процедура по отнемане на издадените Ви лицензи за извършване на частна охранителна дейност. Съобщението може да получите в ГД "Национална полиция", се казва в съобщението на МВР до "Делта гард" ООД.

Във фирмата се извършват и пет дисциплинарни проверки по сигнали на Антикорупционния фонд, сред които е казуса с "Осемте джуджета", който предизвика широк обществен отзвук. В него става въпрос за отнемането на асансьорния бизнес на Илия Златанов, който се е опитвал да си го върне, но не по законовия начин.

Името на фирмата беше посочено именно от Златанов в разследването "Осемте джуджета". Там той разказа, че охранители на тази компания са го следвали постоянно и са охранявали бизнеса му.

По-късно стана ясно, че именно тази фирма не допуска никой до заводите на "Изамет" в Дупница, които бяха освободени през август 2020 г.