Обирът бе извършен във вторник вечер от петима маскирани мъже, облечени в униформи с надписи "ГДБОП" и въоръжени с автоматично оръжие. Те са прескочили оградата на офиса на "Спиди" в "Горубляне", ударили служителката с бухалка и откраднали 349 000 лева.

Около 9000 лева обаче грабителите са разпилели при бягството си от местопрестъплението.

Има версия, че вътрешен за куриерската фирма човек е дал информация на нападателите за помещението, където се съхраняват парите, тъй като след влизането в офиса, те са се насочили направо натам.

Голямата сума е била съхранявана в четири каси. От "Спиди" съобщиха, че нямат застраховка за такова събитие и се надяват разследващите да си свършат работата.

Със следови кучета криминалистите са установили от къде са минали въоръжените бандити. След като взели парите, петимата мъже са прескочили отново оградата и са преминали през ливада, като са продължили пеша по черен път, водещ към столичния "Младост 3".

Почти в края на черния път полицейските кучета са загубили следите на нападателите. Според разследващи това означава, че в този район обирджиите са били чакани от автомобил, с който през квартал "Младост" са се оттеглили в неизвестна посока.

В следващите дни ще бъдат разпитани повечето служители на фирмата. Изяснява се къде са били охранителите по време на грабежа, пише в. "Труд".