Това заяви по TV7 майката на убитите през 2006 г. сестри Росица и Христина Белнейски - Фани.

Вчера пред Върховния касационен съд тя и съпругът й Стоимен поискаха делото за смъртта на децата им да се върне за ново разследване и се отказаха в последния момент от адвоката си Иво Найденов, като обясниха, че истината за жестокото убийство не е излязла наяве.

Единственият подсъдим в момента - 31-годишният Лазар Колев, получи доживотна присъда без право на замяна, която беше постановена от две инстанции подред.

"Много мислехме с моя съпруг, че няма как Лазар Колев да е единственият виновен. Не се търсиха другите виновници. Не знам кои са другите двама извършители, но полицай сподели пред мен, че се знаят тримата. Много пъти си задавам въпроса защо не се казват имената на другите замесени. Имам информацията, че са трима от Георги Стоицев (директор на полицията в Пазарджик по време на убийството на сестрите Белнейски - б.р.). Срещнахме се случайно в Пазарджик преди около 2 години. Може би знае кои са, но не ми е казвал имена", заяви Фани Белнейска.

Тя е категорична, че са взели решението заедно със съпруга си и не е имало натиск върху тях. Жената допълни, че никога не е разговаряла с роднини на Лазар Колев.
От своя страна Стоимен Белнейски обясни, че са се отказали от услугите на адвоката си, защото той не ги държал в течение на делото.

Единият от адвокатите на Лазар Колев - Марин Марковски, обяви пред bTV, че е бил изненадан от искането на семейство Белнейски, както и че не се е срещал и разговарял с тях.
Синът му и втори адвокат - Димитър Марковски, пък коментира пред TV7, че няма как да се знае дали Колев има съучастници. "Позицията на семейство Белнейски не е изненада. Исканията ни съвпадат, но са на различни основания", коментира Марковски-младши. 

Вече бившият адвокат на семейството Иво Найденов пък лаконично каза, че поведението на родителите е нелогично и неестествено. "То е предателство не само към мен, но и към следователите по слуая, към прокуратурата, която изнесе тежестта на делото срещу Лазар Колев. Това е предателство към хората, които подкрепиха родителите в тежката битка, както и към обикновените граждани, които искат да знаят, че има справедливост", заяви Найденов. 

Апелативният прокурор Румен Боев, който е наблюдаващ делото, заяви, че в прокуратурата няма информация да са събрани доказателства, уличаващи и други хора в убийството на сестри Белнейски, предаде "Фокус".

По думите на Боев други доказателства не са събирали на този етап, няма и как да се събират, тъй като делото е в съдебна фаза. "Моето становище лично е такова, каквото съм го изразил в пледоариите. Истината е сериозна, нито пък Фани Белнейска има някаква информация", каза прокурорът.

Прокурорът бе категоричен, че изказването на Фани Белнейска, че Георги Стоицев е съобщил на семейството, че има още двама съучастници в убийството, е несериозно. Стоицев вече не е никакъв по това дело, каза Боев и добави, че е трябвало да ги намери другите двама, ако ги има, тогава, когато е бил шеф на полицията.

По мнението на наблюдаващия апелативен прокурор сега ще се спекулира с имената на много хора, които са работили по това дело, а те са няколкостотин.

По-късно бившият директор на ОДП-Пазарджик Жоро Стоицев заяви, че в казаното от Фани Белнейска има неверни неща. "Дори името ми не е вярно, тъй като аз съм Жоро Стоицев, а не Георги. Колкото до това, че съм й казал, че има двама съучастници, открай време ние казваме, че има втори, а може и трети човек. Неслучайно делото е образувано за убийство в съучастие", заяви той.

По думите му да се използва разговор от преди 3 години, за който той почти не си спомня, въпреки че принципно бил частично верен, е най-малкото учудващо. "Да не говорим, че съм изумен от поведението на Фани Белнейска от вчера, но хората сами могат да си направят изводи. Аз не коментирам чужди действия", каза още Стоицев.

Решението на Върховния касационен съд се очаква в едномесечен срок.