Според една от версиите за инцидента Георгиев е размахвал пред полицаите служебната карта на Марковска от Върховния административен съд и ги е заплашвал. Според него обаче двамата полицаи са го пребили без каквато и да е причина, предаде БТА.

В показанията си пред съда днес Георгиев заяви, че на 21 януари 2010 г. автомобилът, в който пътували той и трима негови познати, е бил спрян от двамата полицаи. По думите му служителите на реда се държали арогантно и без обяснение държали личните им карти около половин час. След като ги попитал защо не ги пускат да си тръгнат, те го нарекли алкохолик и му отговорили "Ти на какъв се правиш бе?".

Георгиев казал на своя приятел и шофьор на спрения автомобил да запише номера на полицейската кола, което предизвикало гнева на двамата служители на МВР. Бизнесменът заяви, че побоят е продължил между 15 и 20 минути. Според показанията му през това време двамата са го ритали по гърба и главата и са скачали върху него, а Лина Маркова дори издавала викове на удоволствие, докато го удряла.

Вследствие на побоя Георгиев получил травма на коляното, от която по-късно  развил белодробна емболия. Записите от камерите на Шесто районно управление на полицията, където бизнесменът е бил заведен, обаче показват мъж, който пада и си ударя коляното при опит да седне върху пейка.

След като на няколко пъти бе зададен въпросът от защитата на подсъдимите, бизнесменът призна, че е носил у себе си служебната карта на Марковска. По думите му тя, като всяка жена, е много разсеяна и забравила картата си у него, като по-рано вечерта двамата били заедно на гости на свой познат.

По време на скандала около Марковска тя самата даде други обяснения, при това две - първо заяви, че е изгубила картата си, а след това, че е забравила чантичката си с документи, докато с Георгиев били на гости на приятел и той трябвало да ѝ я върне.

В съда днес стана ясно още, че у Георгиев е намерена и служебна карта за Върховния административен съд, която според неговите обяснения била направена от някакво момче за него на шега. На гърба на картата с големи букви пишело невалидна.
Защитата на двамата полицаи обаче изтъкна, че ако картата е прибрана в калъф, задната й част може да остане незабелязана.

Следващото заседание по процеса ще се състои на 20 май.

След като президентът бламира клетвата на Венета Марковска за конституционен съдия, в края на ноември миналата година ВСС я освободи окончателно като зам.–председател на ВАС и съдия. При това положение Етичната комисия към съвета трябваше да прекрати проверката срещу нея по публикациите в медиите и сигнали за конфликт на интереси и други нарушения.