В месеца на най-значимото политическо събитие за 2019 - местните избори - bTV затвърди позицията си на най-предпочитания ТВ източник на информация, съобщават от телевизията. Те цитират данните на ГАРБ, според които през октомври почти 1 милион зрители, или 41% от всички пред екрана в 19 часа, са избрали да се информират за най-важните новини от деня от централната новинарска емисия на bTV.

Актуалните предавания bTV Репортерите, "120 минути" и "Лице в лице" отново са били без конкуренция по гледаемост в своя жанр по време на целия месец. Сред делничните сутрешни блокове "Тази сутрин" е запазил позицията си на аудиторен лидер с 41,1% (All4+) през октомври, следван от "Здравей, България" по Нова ТВ с 26,4% и "Сутрешен блок" по БНТ1 с 10,3%. Неделното издание на "Тази събота и неделя" е било най-гледано в сутрешния пояс през уикенда.

Снимка: БТВ

Снимка: БТВ

В изборния 27 октомври най-много зрители категорично са избрали bTV. Пийпълметричните резултати бяха потвърдени и от изводите от проучването на "Маркет линкс", проведено миналата седмица, според което bTV е била телевизията с най-добро отразяване на вота в три основни показателя тук >>

Тенденцията се запазва и в началото на ноември, когато bTV е привлякла най-голям брой зрители в деня на балотажа. Изборното студио на 3 ноември "Местните 2019: Отново ти местиш" е било предпочетено от 30,2 % от цялата ТВ аудитория. Централната емисия на bTV Новините, обобщила най-важните събития в деня на вота, е била проследена от над 900 хил. зрители, или 34,8% от всички пред ТВ екрана.

Снимка: БТВ

Снимка: БТВ

През октомври bTV затвърди водещата си позиция и сред развлекателните и риалити програми и сериали, и привлече най-много зрители във всички жанрове.

"България търси талант"

Снимка: БТВ

"България търси талант" е най-гледаното предаване през октомври и категоричен фаворит на зрителите в развлекателния жанр, а "Фермата" - най-гледаният риалити хит. bTV е била предпочетена и в късния часови пояс с "Папараци", "Комиците и приятели" и "Помощ 112", които са спечелили повече зрители и от някои праймтайм заглавия.

Снимка: БТВ

През октомври най-много зрители - 31,6% от всички - са гледали bTV.

Снимка: БТВ