Показанията, които е дал неговия брат, не са събрани по коректен начин, каза още адвокатката.

За намереното оръжие Маркова заяви по Нова, че то е намерено повече от 2 години след убийството и по него няма отпечатъци на Матев. Това е много странно, по мнението на адвокатката.

Има два профила на ДНК на лица от женски пол, за което не се говори никъде, каза още Маркова. Установяването на тези две лица може да обърне хода на делото, смята адвокатката. Може да има друго лице, което да е извършител на деянието, отбеляза тя.

16-годишно момче е намерено убито в Борисовата градина >>

По думите на Маркова има данни, че на мястото, където е извършено престъплението, Игнатов се е събирал всекидневно заедно с приятелката си и други приятели.

В документите по делото има сведения за любовен триъгълник между Георги, приятелката му и трето лице. Това, според адвокатката, не е разследвано в цялост. Не е установено другото лице, с което са били в конфликт - не се знае какво е неговото алиби, обясни адв. Стоянка Маркова.

Задържането на Йоан Матев >>

Вчера Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста 19-годишния Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Апелативните съдии оставиха в ареста Йоан Матев >>

Припомняме, че Йоан Матев ще отговаря пред съда по обвинение за това, че на 2 юни 2015 г. в 11.43 ч. в парк "Борисова градина”, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил 16-годишния Георги Игнатов, като му нанесъл един удар с нож.