11-годишният Денислав Георгиев се бори за трети път с тежко онкологично заболяване, а родителите му призоваха всеки, който има възможност да им помогне да съберат огромната сума от 400 000 долара, за да спасят сина си.

Дени от 7-годишен живее с диагнозата "остра миелоидна левкемия". След 2-годишна ремисия ракът се завръща и след едногодишно лечение в Израел с трансплантация на стволови клетки през 2021 г. момчето се прибира в България здраво.

Една година след трансплантацията обаче лекарите отново откриват ракови клетки, които се разпространяват в тялото на детето с много бързи темпове. 

Налага се спешно лечение, отново в Израел, където трябва да бъде направена втора трансплантация на стволови клетки, разказва майката Жени Николова. Тя и бащата на Денислав ще са донори.

По думите на майката, по първоначални данни стойността на лечението ще е около 400 000 долара.

"До момента сме събрали едва 150 000 долара. Сумата трябва да се събере спешно, защото лечението вече започна, а това е последният му шанс. Бих искала да ви помоля за съдействие. Сумата е голяма, а времето е малко", допълва Жени Николова.

Всеки, който има възможност и иска да помогне на Дени и родителите му, може да го направи по следните начини: 

Снимка: Facebook