Българското правителство е предоставила 250 000 лева в подкрепа на кампанията като част от официалната помощ за хуманитарни кризи и развитие, чрез бюджета на Министерството на външните работи. Набраните средства се разпределят според ангажиментите на УНИЦЕФ към децата на Хаити за осигуряване на подслон, питейна вода, таблетки за пречистване на вода,
"училище в кутия", храна за недохранените, закрила за останали без родители, както и ваксини.

Междувременно българският еврокомисар Кристалина Георгиева коментира, че ЕК е мобилизирала допълнително 90 милиона евро за Хаити, като по този начин се е учетворил размерът на помощта за страната след тежкото земетресение на 13 януари. Тя благодари на премиера и на всички българи за съпричастността им към кризата в страната, предаде БГНЕС.

Георгиева е провела среща с министрите на отбраната и на вътрешните работи, на която се е дискутирало как България, като страна-членка на ЕС, може да поеме лидерски функции в нашия регион за подготовка на кадри за реакция при кризи. Тя отбеляза, че по време на координацията на страните-членки за земетресението в Чили българската Гражданска защита е била изключително подготвена. В 30 секунди нашият представител е докладвал за оценката за
риска за България, заради повишеното ниво на река Дунав и за това с какво държавата ни може да се включи в хуманитарната помощ за Чили след земетресението там.

Тенденцията и в глобален мащаб, и в България е увеличаване на честота и интензитета на бедствията, каза още еврокомисарката.